Egetømmer

Alt vores egetræ kommer udelukkende fra de sjællandske skove og er FSC® certificeret (FSC®-C015434) og opskæres her på savværket.

Vi har stor fokus på at købe det danske træ så lokalt som muligt med mindst mulig CO2-aftryk.

Tømmer af eg bruges især til hegnspæle, hanebånd, bindingsværk, m.m.

Vi kan tilbyde egetømmer som lufttørret og frisk skåret.

Vores tømmer har lufttørret i mere end 2 år, hvilket ofte anbefales, før det anvendes. Egetømmer er skåret af kernetræ, der kan forekomme mindre sunde knaster, samt svind revner der opstår under luft tørringen – dette er en helt naturligt for luft tørret egetømmer. Det anbefales, at såfremt egetømmeret skal i jorden, skal det være lager tørt for at forhindre råd.

Vores egetømmer kan også bruges til mange rustikke møbelprojekter.

Vi har et bredt udvalg i mange forskellige dimensioner og længder af egetømmer, der er naturligt tørret / lufttørret ned til at det er klar til brug. Også store dimensioner til restaurering, kirketårne m.m. kan vi levere.

Ved opskæring af eg til tømmer, kommer der en stor mængde af ege kalmarbrædder / egeplanker med bark kant – i mange tykkelser, bredder og længder, som bliver ovntørret, således se er særdeles velegnet til planke borde, hylder, sofaborde, have bænke m.m.

Ege kalmar brædder / planker kan også tilbydes som frisk skåret

Vores egetømmer findes i størrelse 100×100 mm / 125×125 mm / 150×150 mm / 175×175 mm / 200×200 mm og kan fås i 2,5-5 meters længde.

Send en mail på planker@sawmill.dk og vi sender dig en pris

© Copyright - Hvalsø Savværk