fbpx
Skip to main content

Egetræs

Vores egetræsplanker fås op til ca. 60 cm i bredden, op til 480 cm i længden og op til 40 mm i tykkelsen (høvlet).

Vi har ikke altid alle størrelser på lager. 

I perioder har vi også hårdt dampede egetræsplanker, som er mere rustikke og mørkere i farven end alminde

Wénge

Vores afrikanske Wenge er den eneste helt mørke sort, vi har i vores plankesortiment. Den er naturligt meget mørk og bliver mørkere med tiden, når den ilter. Den har masser af smuk struktur og en lysere splint. Plankerne fås op til 90 cm i bredden, 450 cm i længden og op til 45 mm i tykkelsen (høvlet).

Iroko

Iroko er en afrikansk sort med en brunlig og gylden farve. De fås op til ca. 140 cm i bredden, op til 600 cm i længden og i en tykkelse op til 65 mm (høvlet).

Iroko kaldes også for fattigmands-teak og er den træsort som kommer tættest på alm. teak. Den egner sig godt til bådreparationer eller anden brug udendørs. 

Pachyloba

Pachyloba er en afrikansk sort, der er orange/rosa i farven med bred, lys splint. De fås op til 120 cm i bredden, op til 600 cm i længden og i en tykkelse op til 65 mm (høvlet).

Sapele

Sapele er en afrikansk rødbrun træsort men skifter til mere brun og kraftig i farven, når den får olie. Den fås op til 120 cm i bredden, op til 600 cm i længden og i en tykkelse op til 65 mm (høvlet).

Sapele egner sig også fint til udendørsbrug. 

Oubangui Oak

Oubangui oak er det nyeste skud på stammen. Det er den afrikanske version af egetræ og ligner meget alm. eg når den får olie. 

Den er mere eller mindre knastfri og fås i længder op til 450 cm, bredder op til ca. 80 cm og en tykkelse på 55 mm (høvlet). 

Den er noget mere “ren” i udtrykket end egetræ og er derfor et godt alternativ hvis det er looket man går efter. 

Planker

Vi er altid lagerførende i et stort udvalg af planker til borde i både danske og afrikanske træsorter. Alle vores planker er garanteret møbeltørre og renhøvlede når de lander i butikken.

Vi kan høvle op til 100 cm i bredden, så når vi har planker der er bredere end det, deler vi dem i to og høvler dem ad to omgange. Man vil således stadig kunne se at plankerne passer sammen i strukturen, og så tager man desuden en del af træets spændinger ud, når man laver hvert stykke smallere. 

Vi oplyser ikke priser på de forskellige planker på hjemmesiden, da vi prissætter alle planker individuelt efter størrelse og kvalitet. Træ er et naturmateriale der kan variere enormt meget i farve og struktur og proceduren er derfor at man kommer forbi og udvælger de planker man synes bedst om, uanset om man selv kan klare den videre forarbejdning eller om vi skal hjælpe. 

Kommer du langvejs fra, er du velkommen til at sende os en mail og få en overslagspris på det du søger.