fbpx

Sveller

Hos Hvalsø Savværk tilbyder vi sveller i dansk egetræ. Netop egetræ udmærker sig ved at være særdeles velegnede til brug i det omskiftelige danske vejr.

Sveller af lokalt egetræ

Hvalsø Savværks sveller i egetræ kommer udelukkende fra de sjællandske skove og kan tilkøbes FSC®-certificeret (FSC®-C015434). Dermed kan du som forbruger, eller slutbruger, være sikker på at dine sveller er fremstillet under strenge krav til bæredygtighed og lokal ansvarlighed. 

Derudover har vi stor fokus på at købe det danske træ så lokalt som muligt. Dermed kan du være sikker på at dine sveller i egetræ efterlader det mindst mulige CO2-aftryk. Vi henter kun vores danske træ fra Sjælland og Lolland Falster.

Sveller og tømmer i egetræ

Sveller i egetræ bruges ofte til sandkasser, højbede, jordvolde, bålsteder, trappetrin samt andre udendørs- og haveprojekter, hvor egetømmer især bruges til hegnspæle, hanebånd, bindingsværk m.m. 

Vores sveller måler som standard 160×260 mm og kan fås i 2,5-3 meters længde. 

Vores tømmer i egetræ findes i størrelse 100×100 mm / 125×125 mm / 150×150 mm / 175×175 mm / 200×200 mm og kan fås som udgangspunkt i 2,5-5 meters længde – afhængigt af det aktuelle lager. 

Både tømmer og sveller kan bestilles i specialmål. Send os en mail på planker@sawmill.dk hvis du vil have et tilbud. 

Kalmarbrædder i Egetræ

Kalmarbrædder er en betegnelse der dækker over den måde træet er skåret på. Alle brædder skæres på lang af stammen og derfor opnår man det smukke og udtryksfulde look med den rå bark på siderne. Det er altså ikke en specifik træsort, men den måde træet er skåret på.

Vi kategoriserer vores kalmarbrædder som den type der egner sig godt til projekter der ikke kræver træ af højeste kvalitet, og som gerne må kunne holdes nede i pris. I vores butik kan du blandt andet finde kalmarbrædder i ovntørret egetræ. Størrelserne er varierende men er som regel 15-25 cm i bredden og fra 2,5-3 meter i længden. Tykkelse 20-25 mm – høvlet én side. 

1-9 stk: 200 kr. pr stk. 

+10 stk: 150 kr. pr. stk. 

Alt vores egetræ er fra danske skove og det meste er FSC® certificeret (FSC®-C015434). 

Hør mere om sveller og tømmer fra Hvalsø Savværk

Få mere at vide om sveller og tømmer fra Hvalsø Savværk. Ring på +45 4646 1616 eller send en e-mail til planker@sawmill.dk.

Vores butik har åbent hver uge fra tirsdag til lørdag hvor man er velkommen til at kigge forbi og se nærmere på vores store udvalg af træ. 

Tømmer/sveller bør forudbestilles for at undgå ventetid. 


Tømmer i egetræ

Vi kan tilbyde egetømmer som lufttørret og friskskåret. Vores tømmer har lufttørret i mere end 2 år, hvilket anbefales, før det anvendes. Egetømmer fra Hvalsø Savværk er skåret af kernetræ. Der kan forekomme mindre, men sunde knaster, samt svind og revner der opstår under lufttørringen. Dette er helt naturligt for lufttørret egetømmer. Det anbefales, at såfremt egetømmeret skal i jorden, skal det være lagertørt for at forhindre råd.

Vi har et bredt udvalg af egetømmer i mange forskellige dimensioner og længder. Altid naturligt tørret / lufttørret til det er klar til brug. Vi kan også levere store dimensioner til restaureringsprojekter, kirketårne m.m.

Ved opskæring af eg til tømmer, får vi en stor mængde egekalmarbrædder / egeplanker med barkkant – i mange tykkelser, bredder og længder. Vi ovntørrer dem, således de er særdeles velegnede til plankeborde, hylder, sofaborde, havebænke m.m.

Ege kalmar brædder / planker kan også tilbydes som frisk skåret

Vores egetømmer findes i størrelse 100×100 mm / 125×125 mm / 150×150 mm / 175×175 mm / 200×200 mm og kan fås i 2,5-5 meters længde.

Send en mail på planker@sawmill.dk og vi sender dig en pris.


Kontakt

Hvalsø Savværk A/S
Bentsensvej 4, 4330 Hvalsø, Danmark

Telefon: +45 46461616
Mail: planker@sawmill.dk

Åbningstider for detailsalg

Tir – Tors  9.00 – 16.00
Fredag 9.00 – 12.00
Lørdag  9.00 – 12.00