fbpx
Skip to main content

Sveller

Hos Hvalsø Savværk tilbyder vi sveller i dansk egetræ. Netop egetræ udmærker sig ved at være særdeles velegnede til brug i det omskiftelige danske vejr. Det er hårdt og tungt og særdeles holdbart. 

Sveller af lokalt egetræ

Hvalsø Savværks sveller i egetræ kommer udelukkende fra de sjællandske skove og kan tilkøbes FSC®-certificeret (FSC®-C015434). Dermed kan du som forbruger, eller slutbruger, være sikker på at dine sveller er fremstillet under strenge krav til bæredygtighed og lokal ansvarlighed. 

Derudover har vi stor fokus på at købe det danske træ så lokalt som muligt egetræet efterlader det mindst mulige CO2-aftryk. Vi henter kun vores danske træ fra Sjælland og Lolland Falster.

Sveller og tømmer i egetræ

Sveller i egetræ bruges ofte til sandkasser, højbede, jordvolde, bålsteder, trappetrin samt andre udendørs- og haveprojekter, hvor egetømmer især bruges til hegnspæle, hanebånd, bindingsværk m.m. 

Vores sveller måler som standard 160×260 mm og kan fås i 2,5-3 meters længde afhængigt af det aktuelle lager. Svellerne er generelt lufttørrede mellem 6-12 måneder. 

Vores tømmer i egetræ findes i størrelse 100×100 mm / 125×125 mm / 150×150 mm / 175×175 mm / 200×200 mm og kan fås som udgangspunkt i 2,5-4,5 meters længde – afhængigt af det aktuelle lager. 

Gældende for tømmer og sveller er, at der kan være knaster og svindrevner i. Svindrevnerne opstår naturligt når træet lufttørrer og kan derfor ikke undgås. Tømmer som både er tyndt og meget langt, har desuden tendens til at vride sig lidt. 

Svellerne er generelt en lidt grovere kvalitet og der kan derfor også forekomme lidt bark på nogen af kanterne. 

Både tømmer og sveller kan bestilles i specialmål. Send os en mail på planker@sawmill.dk hvis du vil have et tilbud. 

Kalmarbrædder i Egetræ

Kalmarbrædder er en betegnelse der dækker over brædder som stadig har deres barkkant på ydersiderne. 

Vi kategoriserer vores kalmarbrædder som den type der egner sig godt til projekter der ikke kræver træ af højeste kvalitet, og som gerne må kunne holdes nede i pris. I vores butik kan du finde kalmarbrædder i ovntørret egetræ. Størrelserne er varierende men er som regel 15-25 cm i bredden og fra 2,5-3 meter i længden. Tykkelse 20-25 mm – høvlet én side. 

Brædderne ligger med både én og to barkkanter på. 

1-9 stk: 200 kr. pr stk. 

+10 stk: 150 kr. pr. stk. 

Alt vores egetræ er fra danske skove og det meste er FSC® certificeret (FSC®-C015434). 

Hør mere om sveller og tømmer fra Hvalsø Savværk

Få mere at vide om sveller og tømmer fra Hvalsø Savværk. Ring på +45 4646 1616 eller send en e-mail til planker@sawmill.dk.

Vores butik har åbent hver uge fra tirsdag til lørdag hvor man er velkommen til at kigge forbi og se nærmere på vores store udvalg af træ. 

Tømmer/sveller bør forudbestilles for at undgå ventetid. 


Tømmer i egetræ

Vi kan tilbyde egetømmer som lufttørret og friskskåret. Vores tømmer har lufttørret i 6 – 12 måneder.  Egetømmer fra Hvalsø Savværk er skåret af kernetræ. Der kan forekomme mindre, men sunde knaster, samt svind og revner der opstår under lufttørringen. Dette er helt naturligt for lufttørret egetømmer. Det anbefales, at såfremt egetømmeret skal i jorden, skal det være lagertørt for at forhindre råd.

Vi har et bredt udvalg af egetømmer i mange forskellige dimensioner og længder. Altid naturligt tørret / lufttørret til det er klar til brug. Vi kan også levere store dimensioner til restaureringsprojekter, kirketårne m.m.

Vores egetømmer findes i størrelse 100×100 mm / 125×125 mm / 150×150 mm / 175×175 mm (udfases) / 200×200 mm og kan fås i 2,5-5 meters længde afhængigt af det aktuelle lager. 

Send en mail på planker@sawmill.dk og vi sender dig en pris.