Tørt Brænde

Tørt brænde fra Hvalsø Savværk på Sjælland er fraskær fra tørrede bøgeplanker og er derfor garanteret møbeltørt og kommer i størrelser fra 5-30 cm i længden. Tørt bøgebrænde er let at antænde og kan ligge længe i skur, garage og lignende med lav risiko for ophobning af frugt og skimmelsvamp. Alt vores bøgetræ kommer fra danske skove.

Du kan komme forbi vores savværk med din trailer, som vi fylder for dig. Vores brænde sælges for 1 rummeter (vægt ca. 300 kg) til 750 kr. inkl. moms eller fra 2 rummeter til 650 kr. pr. rm. Der er åbent for afhentning af brænde når som helst i vores åbningstid.

Se også vores store udvalg af planker til borde eller bestil et færdigt plankebord efter eget ønske.

Miljøvenlig afbrænding af tørt træ

For at opnå den bedst mulige brænding er det vigtigt kun at fyre med tørt brænde. Hvis du bruger træ med en fugtighed over 18%, bliver varmen for lav og miljøet forurenet.

Husk at rigeligt med lufttilførsel er vigtigt – især i optændingen – for at have den reneste forbrænding. Hvis brændet ikke får nok ilt under afbrændingen, øges antallet af partikler, der udledes i din skorsten. Når ilden har fået godt fat i brændet, kan du lukke en smule for ilten, så brændet ikke afbrænder for hurtigt.

© Copyright - Hvalsø Savværk